Μπομπονιέρες βάπτισης λοιπόν…

Μπομπονιέρες βάπτισης

Μπομπονιέρες βάπτισης λοιπόν… Πριν από λίγες ημέρες έκλεισε ακριβώς ένας χρόνος από την βάπτιση του Γιάννη. Ο Γιάννης είναι ο παλίκαρος που με έκανε Νονά. Κοιτάζοντας ένα άρθρο σχετικό με την βάπτιση μου ήρθε στο μυαλό η μικρή περιπέτεια που είχα εγώ και η κουμπάρα όταν ψάχναμε να βρούμε μπομπονιερες βαπτισης.

Η μικρή μας περιπέτεια ξεκίνησε αρκετά πριν από την βάπτιση, όταν είχαμε την φαεινή ιδέα να προσπαθήσουμε να τις φτιάξουμε μόνες μας. Αν και στην αρχή είχα αμφιβολίες κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα θα έμοιαζε με μπονιερες βαπτισης πείστικα εν τέλει ότι είμαι πολύ μεγάλη καλλιτέχνιδα και ότι θα τα κατάφερνα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Στην πραγματικότητα είχα πιστέψει πως όλοι αυτοί που φτιάχνουν μπομπονιέρες είτε χειροποίητες είτε μαζικής παραγωγής δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να τυλίγουν με ελάχιστη φαντασία τούλια και κορδελίτσες πάνω από διάφορα κουτάκια. Έλα όμως που δεν είναι έτσι… Τώρα το πάθημα μου έγινε μάθημα και αναγνωρίζω πως για να κανεις χειροποίητες μπομπονιέρες για βάπτιση πρέπει να το έχεις μέσα σου. Απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο προσόν που εγώ δεν το είχα, δεν το απέκτησα και δεν νομίζω να ξαναπροσπαθήσω να το αποκτήσω.

Η πρώτη μας περιπετεια ξεκίνησε από τα Τζάμπο. Εκεί πήγαμε καταρχχήν για να πάρουμε ιδέες χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας. Έτσι με πολύ μεγάλη αισιοδοξία όταν φύγαμε από το μαγαζί είχαμε αγοράσει κουτάκια, χαρτόνια, κόλλες, μπουκαλάκια, κορδελίτσες, αστερόσκονη και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το συνολικό κόστος ήταν περίπου 50 ευρώ και η βασική ιδέα ήταν πως όταν θα επιστρεψουμε σπίτι θα βάλουμε κάτω στην σειρά όλα τα υλικά και θα αρχίσουμε τους πειραματισμούς. Όσο για το πενηντάρικο που είχαμε ξοδέψει στα Τζάμπο πιστεύαμε πως έτσι κι αλλιώς η διαφορά ανάμεσα στις χειροποίητες μπμπονιέρες και σε αυτές του εμπορίου θα ήταν ΄τετοια που μας επέτρεπε να ξοδέψουμε 50 ευρώ στην εκπαίδευσή μας…

Αφού εξοπλιστήκαμε με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία ξεκινήσαμε για να φτιάξουμε τις δικές μας μπομπονιέρες βάπτισης! Είδαμε μερικά σχέδια στο ίντερνετ αλλά πάντα ή θα μας έλειπε κάποιο υλικό ή κάτι δεν θα μας άρεσε. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι δικό μας, κάτι δικής μας έμπνευσης. Για να μην τα πολυλογώ, και αφού εγώ έκοψα δυο δάχτυλα με τον χαρτοκόπτη, και μετά από 4 απογεύματα ατελείωτης έμπνευσης μας τελείωσαν τα διαθέσιμα υλικά φτιάχνοντας και καταλείγοντας σε μια μπομπονιέρα η οποία θα μας κόστιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 4,5 ευρώ!!! Δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα παραπάνω…

Μετά από αυτό το κάζο είπαμε να αφήσουμε τις εξυπνάδες κατά μέρος και να αναζητήσουμε μπομπονιερες βαπτισης από ανθρώπους που ξέρουν να τις φτιάχνουν και είναι η δουλειά τους. Πήγαμε σε αρκετά καταστήματα με είδη βάπτισης και μπορώ να πω πως είδαμε πολύ ωραία σχέδια και σε καλές τιμές. Εν τέλει βρήκαμε μια πολύ ωραία μπομπονιέρα που μας αρέσε. Παραγγείλαμε τα 250 κομμέτια που χρειαζόμασταν, δώσαμε 250ευρώ (50% προκαταβολή) και φύγαμε ευτυχισμένες από το κατάστημα. Μετά από αρκετές ημέρες όμως χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη ακρη της γραμμής ήταν ο καταστηματάρχης. Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα καθώς μας είπε ότι δεν προλαβαίνει να φτιάξει τη συγκεκριμένη μπομπονιέρα. Και σαν να μην εφτανε αυτό μου λέει και το κουφό: Κυρία μου η θα επιλέξετε κάποια άλλη μπομπονιέρα ή θα χάσετε την προκαταβολή!!! Όταν τον ρώτησα γιατί να χάσω τα λεφτά που του είχα δώσει μου είπε πως αυτή είναι η πολιτική του καταστήματος!!! Με τα πολλά και έπειτα από διάφορες απειλές εκ μέρος μου μας έδωσε τα 200 ευρώ πίσω. Απορώ πως μερικοί θέλουν να λέγονται επαγγελματίες….

Και ενώ οι μέρες περνούσαν εμείς δεν είχαμε βρεί μπομπονιέρες βάπτισης. Εν τέλη η μικρή μας περιπέτεια τελείωσε όταν μου τηλεφώνησε η κουμπάρα και μου είπε πως βρήκε από το ίντερνετ. Κατάστημα δεν θέλω να αναφέρω για να μην τους κάνω διαφήμιση, αν και θα έπρεπε www.vaptistika.biz. Ήταν αρκετά ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Μετά από λίγο καιρό πήραμε από το ίδιο κατάστημα και τα προσκλητηρια βαπτισης. Μέσα στους όρους της αγοράς συμπεριλαμβάνονταν δωρεάν αποστολή αλλά και δωρεάν επιστροφή αν κάτι δεν μας άρεσε!  Και η τιμή εν τέλει ήταν super αλλά αν προσθέσω και τα 100 που έχασα από πριν τότε δυστυχώς το ταμείο είναι μείον!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website