Κόστος Βάπτισης – Βαπτιστικά ρούχα 2017

Βαπτιστικά ρούχα 2017

Βαπτιστικά ρούχαΠόσο κάνουν τα βαπτιστικά ρούχα? Πόσο έχει ο βαπτιστικός σταυρός? Πόσο στοιχίζουν οι μπομπονιέρες?

Όπως και να το κάνουμε το κόστος της βάπτισης δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αντέξουμε όλοι μας. Και ειδικά σε αυτούς τους πολύ, πάρα πολύ, δύσκολους καιρούς που ζούμε όπου η ανεργεία έχει χτυπήσει κόκκινο πολύ είναι αυτοί που ενώ θέλουν να γίνουν νονοί ή νονές στο τέλος παραιτούνται τις επιθυμίας τους λόγω του κόστους. Μετά από μια έρευνα που έχουμε κάνει ας δούμε πιο είναι τελικά το κόστος τις βάπτισης για το 2016. Επιλέξαμε να πάρουμε τιμές από την ιστοσελίδα www.vaptistika.biz όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βαπτιστικα ρουχα, σε σχέδια, φίρμες και τιμές.

Καταρχήν πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να τονίσουμε ότι άποψή μας είναι πως η βάπτιση και το κόστος αυτής είναι κάτι που θα πρέπει να καθοριστεί, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, κατόπιν συννενόησης των γονιών και των κουμπάρων. Μην επιβαρείνεται κάποιον με έξοδα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει για την δική σας ματαιοδοξία. Το σημαντικό πάνω απ όλα είναι ο νονός να είναι κοντά στο παιδί και όχι το πόσο ακριβά βαπτιστικά μπορεί να αγοράσει.

Ας δούμε λοιπόν το κόστος αυτών που αγοράζονται συνήθως για το μυστήριο της βάπτισης.

Βαπτιστικά πακέτα

Στα βαπτιστικά πακέτα περιλαμβάνονται όλα. Από την λαμπάδα και τα λαδόπανα μέχρι και τα ρούχα, τις κάλτσες και τα παπουτσάκια. Το κόστος κυμαίνεται από 279 ευρώ εως και 762 ευρώ.

Βαπτιστικό σετ

Τα βαπτιστικά σετ συνήθως αποτελούνται από το Κουτί βάπτισης, την λαμπάδα, τα λαδόπανα και τα κεράκια της κολυμπήθρας. Οι τιμές που βρήκαμε κυμαίνονται από 189 ευρώ εως 399 ευρώ.

Βαπτιστικά ρούχα

Με τον όρο βαπτιστικά ρούχα εννοούμε τα φορεματάκια ή τα κοστουμάκι, ανάλογα με το φύλο του παιδιού. Οι τιμές που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι από 74 εως 290 ευρώ. Πολύ μεγάλη ποικιλία και σημαντική διαφορά στις τιμές μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου.

Βαπτιστικά παπούτσια

Τα βαπτιστικά παπούτσια είναι αυτά που θα φορέσει το παιδί όταν το ντύσεται κατά την διάρκεια της βάπτισης και όχι πριν από αυτήν. Οι τιμές που βρήκαμε είναι από 33 εως 80 ευρώ.

Λαδόπανα

Οι τιμές στα λαδόπανα βρίσκονται μεταξύ 36 και 190 ευρώ με την πλειοψηφία αυτών να κυμαίνεται περίπου στα 50 ευρώ. Τα ακριβά των 100+ ευρώ είναι ελάχιστα.

Μαρτυρικά

Τα μαρτυρικά υπάρχουν σε διάφορα είδη και σχέδια. Βρηκαμε από βραχιολάκια και καρφίτσες μέχρι και κορδέλες και φιογγάκια. Οι τιμές ξεκινούν από λίγα λεπτά του ευρώ για τα φιογγάκια και τις κορδελες και φτάνουν εως και 1,5-2 ευρώ το κομμάτι για τα βραχιολάκια, και τα πληρώνουν οι γονείς.

Λαμπάδα βάπτισης

Οι λαμπάδες βάπτισης τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια κοστίζουν 75 ευρώ.

Κουτί βάπτισης

Στο κουτί βάπτισης θα τοποθετήσετε όλα τα υπόλοιπα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αργότερα και ως κουτί αποθήκευσεις των παιχνιδιών του παιδιού ή για όποιο άλλο σκοπό θελήσετε. Κοστίζει από 85 ευρώ εως 95 ευρώ.

Βαπτιστικός σταυρός

Ο σταυρός βάπτισης είναι κάτι που θα φορεθεί από το παιδί κυρίως όταν αυτό μεγαλώσει. ίσως να επιλε΄γατε κάτι που πιστεύεται ότι είναι στο μέσο ορο από άποψη γούστου, αν αυτό μπορούμε να το πούμε έτσι. Οι τιμές ανάλογα με το υλικό του σταυρού είναι από 145 εως 630 ευρώ και για μια αλυσίδα από 95 εως 260 ευρώ.

Μπομπονιέρες βάπτισης

Μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνοι σας με οποιοδήποτε ρίσκο. Αν αποφασίσετε όμως να πάρετε από το εμπόριο τότε οι επιλογές σας κυμαίννται από 1,5 εως 2,5 ευρώ. Το κόστος για τις μπομπονιέρες τις βάπτισης συνήθως επιβαρύνει αποκλειστικά τους γονείς.

Προσκλητήρια βάπτισης

Τα προσκλητήρια τα πληρώνουν οι γονείς. Μπορείτε να βρείτε προσκλητήρια για αγόρια και κορίτσια από 1 εως 2,5 ευρώ το κομμάτι.

Στολισμός εκκλησίας

Ο στολισμός εκκλησίας είναι κάτι που δεν επιτρέπεται από όλους τους ιερείς. Μια μέση τιμή και κατόπιν προσφοράς θα ήταν περίπου 700 ευρώ.

Κόστος εκκλησίας

Αν και δεν θα έπρεπε να υπάρχει δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητεί κανείς. Η πλειοψηφία των παπάδων, και όχι όλοι καθώς υπάρχουν και άξιοι ιερείς,  απαιτεί χρήματα. Αυτό το κόστος μπορεί να είναι από 100 εως και 300 ευρώ. Το κόστος μπορεί να αυξηθεί και άλλο όταν ο παπάς πάυλα τράγος (τραγό-παπας) την έχει δει manager και οικονομικός σύμβουλος του θεού και θέλει να χρεώσει κλιματισμούς, πολυελαίους κτλ.

Ανακεφαλαιόνοντας μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 2 λύσεις. Η μια είναι η αγορά κάποιου ολοκληρωμένου πακέτου βάπτισης συν ότι άλλο χρειαστεί και η δεύτερη προυποθέτει αγορά ξεχωριστά μεμονομένων κομματιών.