Κουρέματα για μακριά μαλλιά

Κουρέματα-για-μακριά-μαλλιά

Κλασικό

Η Catherine, δούκισσα του Cambridge, μπορεί να ανήκει σε βασιλική οικογένεια, αλλά το χτένισμα της είναι πολύ κοινό. Στην ουσία πρόκειται για ένα κοινό μήκος που έχει σπάσει λίγο με κάποιες ελαφριές μπούκλες. Το κούρεμα χρειάζεται παχιά τρίχα και πυκνά μαλλιά, γιατί αλλιώς μπορεί οι άκρες να δείχνουν σπασμένες. Ταιριάζει σχεδόν με όλα τα σχήματα προσώπου, εκτός από τα μακριά, γιατί τα μακραίνει ακόμα πιο πολύ. Για να πετύχετε τις μπούκλες στο κάτω μέρος του χτενίσματος, χρησιμοποιείστε ένα μικρό ψαλίδι για μπούκλες.

Συμβουλή: Τα μακριά μαλλιά έχουν την τάση να δημιουργούν ψαλίδα πιο έντονα. Χρησιμοποιείστε μάσκες σε εβδομαδιαία βάση και κουρευτείτε κάθε δύο μήνες.

Ντεγκραντέ με μακριές μύτες

Με φιλάρισμα σε μύτες, που ξεκινά στο ύψος της κλείδας, και έχει τυχαία κατανομή, τα μαλλιά της Sofia Vergara δείχνουν πολύ πιο πλούσια και γεμάτα. Το κούρεμα ταιριάζει ωραία σε πρόσωπα με σχήμα καρδιάς, και είναι ιδανικό για ίσια ή και ελαφρώς σγουρά μαλλιά.

Συμβουλή: Όταν κάνετε φιλάρισμα στη μπροστά πλευρά του κεφαλιού σας και έχετε στρόγγυλο πρόσωπο, προσέξτε τα μαλλιά να μην είναι πιο κοντά από το ύψος του πηγουνιού. Όποιες έχετε μακριά πρόσωπα μπορείτε να κάνετε κοντότερα τα μαλλιά μπροστά ή να αφήσετε και μακριά φράντζα.

Σπασμένο ντεγκραντέ

Το ντεγκραντέ της Minkla Kelly είναι και αυτό μακρύ, αλλά ξεκινά πιο ψηλά σε σχέση με της Vergara, και πηγαίνει από το πηγούνι προς τα κάτω. Στο συγκεκριμένο στυλ υπάρχει περισσότερο φιλάρισμα στο κάτω μέρος των μαλλιών, πράγμα που δίνει ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά.
Μπούκλες

Αφού τα μαλλιά της Beyonce είναι φυσικά σγουρά, έχουν μερικά εκατοστά παραπάνω από ότι φαίνεται σε μάκρος. Τα διαφορετικά στρώματα που έχει στα μαλλιά της είναι μακριά και μινιμαλιστικά. Κομμένα περίπου δέκα εκατοστά από τις άκρες και λίγο ισιωμένα για να μη δίνεται η αίσθηση ενός “φουσκωτού” θάμνου. Ένα πολύ καλό κούρεμα για φυσικά σγουρά μαλλιά. Ένα σίδερο ισιώματος θα βοηθήσει να απομακρύνετε οποιοδήποτε φριζάρισμα.

Με γωνίες

Το κοντό ντεγκραντέ της Emma Roberts έχει παντού γωνίες, και αυτό το κάνει να φαίνεται συνεχόμενο, χωρίς “ενώσεις”. Είναι το ιδανικό κούρεμα για γυναίκες με λεπτή τρίχα. Δίνει όγκο και κίνηση, χωρίς όμως να δείχνει βεβιασμένο και “ψεύτικο”. Μια χωρίστρα και στρώματα μαλλιών που βρίσκονται στο ύψος του πηγουνιού, στην μπροστά μεριά του προσώπου σας, μπορούν να απαλείψουν τις καμπύλες από το οβάλ πρόσωπο σας, μη τονίζοντας το παραπάνω.

Συμβουλή: Αν έχετε πολύ λεπτή τρίχα, μην ξεφύγετε σε μήκος πολύ κάτω από την κλείδα, και αποφύγετε τα πολλά διαφορετικά στρώματα μήκους, ειδικά προς τις άκρες των μαλλιών για να μην καταστραφούν.

Μακριά φράντζα

Η προσθήκη φράντζας βοηθά στο να απαλύνετε κάποια χαρακτηριστικά προσώπου όπως π.χ. αν έχετε τετράγωνο ή οβάλ πρόσωπο ή στενόμακρο όπως η Olivia Wilde, που χρησιμοποιεί διάφορα στρώματα μηκών στα μαλλιά, που ξεκινάνε από το ύψος της κλείδας. Αποφύγετε πολύ μυτερές φράντζες, φροντίστε να πέφτουν απαλά στο μέτωπο σας. Αυτό το κούρεμα είναι εφικτό είτε έχετε λεπτή είτε χοντρή τρίχα, αλλά αν τα μαλλιά σας δεν είναι φυσικά ίσια θα χρειαστείτε πολλές πολλές ώρες styling, και αυτό ίσως είναι κουραστικό.